giovedì, giugno 12, 2008

B. Williamsson said something I agree with

Fond the following quote here

And speaking of Bishop Williamson [half-crazy SSPX bishop], I recently read that he said (along the lines of the rampant anti-God, pro-homosexual "lifestyle" that's ever so prevalent in Western culture): "if The Lord doesn't do something soon about this, He's going to owe Sodom and Gomorrah an apology."


Bullseye.

[Edit:]
I must underscore that I do not agree with bishop Williamson in general, and that I only agree with this statement insofar as it is an observation of the ungodly lifestyle of most of modern Western society. Williamson is, though, an idiot Holocaust denyer and a general loon. But even the worst kokoos say thinks that can make you nod.

5 commenti:

Anonimo ha detto...

Isn't Bishop Williamson committing a grave sin by proclaiming this? He is literally judging God's work in the world in a manner that to me seems shallow at best... Who is he to judge what God is supposed to do? I can not for the life of me understand what is so attractive about this kind of statement...

I know you can write more meaningful things than this.

Anonimo ha detto...

Eller för att lägga till en grej på svenska: "Gud misslyckas inte".

Herrens frid!

Symeon ha detto...

Hur illa var egentligen Sodom och Gomorra om det inte ens idag nått till den nivån?

Jag tyckte snarare det var ett tankeväckande citat än någon teologisk djupsinnighet.

Anonimo ha detto...

Jag har faktiskt ingen aning om exakt hur det var i Sodom och Gomorra, men Bibeln hintar ju om att våldtäkt var något fullt acceptabelt exempelvis, och så långt har världen inte kommit ännu.

Men den grundläggande poängen var inte "hur illa" det är idag i jämförelse med S&G, utan huruvida det är tillbörligt och rätt att sätta sig själv i Guds ställe och avkräva vår Herre och Frälsare ursäkter för saker och ting som Williamson personligen upplever som allvarliga till den grad att han jämför det med S&G... Det är inte upp till Williamson att avgöra det, utan upp till Gud. Därför anser jag att det är Williamson som ska be vår Herre och Frälsare om förlåtelse och inte tvärtom.

Vet inte om jag tycker det var särskilt tankeväckande heller.

Notera att jag inte påstår att den sexuella liberalismen i den moderna västvärlden är vare sig sund eller rättfärdig. Jag är fullt övertygad om Kyrkans tro i fråga om sexualfrågor. Men jag är också fullt övertygad om Kyrkans tro på det första budet, och min (n.b.) uppfattning av Williamsons uttalande är att det bryter mot det budet och således är avguderi.

Herrens frid!

Crusader ha detto...

Jag tror likt bloggaren att biskopens uttalande mer var typ en retorisk spetsfundighet för att få oss att reflektera över dekadensen i dag än ett teologiskt dogmatiskt 'statement'.

Fina bilder på biskop Williamson från SSPX:s prästvigning i Tyskland nyligen kan f.ö. ses här: http://www.fsspx.info/special/?id=img1215076972

Den f.d svenkkyrklige kyrkoherden i Oskarshamn, Sten Sandmark, vigdes där till subdiakon. Han är planerad att prästvigas där nästa sommar.