mercoledì, giugno 24, 2009

Sevärd intervju med b. Fellay (generalsuperior för SSPX)

Efter att ha sett denna video nyanserades min bild av SSPX åt det positiva hållet. Biskop Fellay verkar vara en god person och även om de olagliga biskopsvigningarna var ett dåligt val (och ett regelbrott), så tror jag honom vad gäller att de själva inte avsåg annat än att försäkra det fortsatta firandet av samtliga sakrament enligt den traditionella formen. De framstår inte som de trotsare jag haft bilden av att de var. Se och lyssna själva:

3 commenti:

Anonimo ha detto...

Hej Simon!

Tack för den här intervjun, tyvärr verkar jag endast kunna se den halvvägs igenom. Biskop Fellay verkar också vara en sympatisk person. Det ska väl sägas att det finns en hel del skillnader inom FSSPX och även bland biskoparna i sällskapet. Från de andra har jag hört betydligt mer oförsonliga uttalanden gentemot Heliga Stolen. Så vi ska nog inte ropa hej innan vi är över ån, även om jag givetvis hoppas att vi kan ro in dessa troende i Kyrkans trygga famn. Låt oss be för den intentionen! Och återigen, tack för intervjun!

Allt gott!
David

Anonimo ha detto...

Tack för tipset, det var verkligen mycket intressant!

Jag tror nog att det är dom som påstår att fsspx trotsar som själva är dom som trotsar. Kallas väl för att projicera inom psykologin?

Hur seriöst är det att lyssna på vad en tysk biskop eller österrikisk från Linz dessa dagar?

"Tack, Ärkebiskop Lefebvre!", Kardinal Silvio Oddi, prefekt för Kleruskongregationen, när han besökte Ärkebiskopens grav 1991.

/Amadeo

Anonimo ha detto...

Det händer saker i rask takt nu. Många kommer att snart behöva ompröva sina åsikter och kyrkopolitiska positioner.

Anledningen? Fsspx är på väg att bli en fullt integrerad del av katolska kyrkan. Mer info på Rorate Coeli.

I dagarna viger fsspx omkring 25 nya präster för kyrkan.

Leve Benedikt!

/Gustav