giovedì, luglio 26, 2007

Tidens tecken

En artikel i SvD visar tydligt att Sverige står i spetsen i kampen för att få Europa att överge allt vad kulturbärande heter. Bort med all historia och värdefullt vetande och allmän bildning (medveten särskrivning) och in med värdelösa låtsasutbildningar i dekadens.

Det är illa nog att erbjuda kvällskurser i något flamsämne, men att inrätta mastersutbildning i sexologi? Kom igen. Och vad väljer man att slänga ut? Någon annan dagslängeutbildning som tappat intresserade? Nejdå. Man slänger ut Latin. Hur i hela friden tänker de?

Till alla de som tror att Sverige är ett bra land: Det enda detta land är bra på är att lokalisera de tidlösa kunskaperna och värderingarna och torka sig där bak med dem. Jag skäms för mitt land.


1 commento:

Lisa Moraeus ha detto...

Alltså. Lunds universitet och Malmö högskola är två olika lärosäten som fattar beslut om vilka utbildningar de ska ge. Lunds universitet har beslutat att dra in grundutbildningen i Latin. Malmö högskola har startat en masterutbildning i sexologi. Detta har ingenting med vartannat att göra.

Med tanke på till exempel HIV-problematik, prostitiution, oönskade graviditeter och ett alltmer sexualiserat samhälle så tycker jag att det är ganska självklart att ett masterprogram i sexologi behövs - det är ju det första i Sverige! Det betyder inte att jag tycker att Lunds universitet fattar rätt beslut när de drar in grundutbildningen i Latin. Det är bara dumt av Skytte att dra den parallellen.